Batterij / accu elektrische auto

Alle elektrische auto’s en bedrijfswagens worden aangedreven door een grote Lithium-Ion batterij die zo efficiënt mogelijk de beschikbare energie afgeeft. Renault werkt voortdurend aan het door ontwikkelen van de batterij, de constructie van de cellen en de samenstelling van de materialen waarvan deze is gemaakt voor een zo groot mogelijke actieradius. Renault is tijdens de hele levensduur van de batterij verantwoordelijk, dus ook aan het einde van de levenscyclus.

Batterijhuur

Renault biedt u de mogelijkheid om bij een Renault ZOE occasion de batterij te huren als deze is ingeruild met een huurcontract. Hiermee is de aanschafprijs van de auto lager en heeft u maximale gemoedsrust. De batterij huurt u vanaf € 74,-* per maand. Zo kan iedereen makkelijker de overstap maken naar elektrisch rijden.

  • U betaalt alleen voor wat u nodig heeft: het tarief van de batterijhuur is afgestemd op uw persoonlijke behoeften
  • U bent altijd verzekerd van een goed werkende batterij: bij minder dan 75% capaciteit wordt deze gerepareerd of vervangen
  • Zorgeloos rijden: gratis volledige Renault Route service en Renault biedt u een mobiliteitsoplossing als de auto niet meer kan rijden
  • Bij verkoop kan het batterijhuurcontract eenvoudig en zonder kosten worden overgedragen aan een andere partij

Batterijkoop

Wilt u niet gebonden zijn aan een maximaal aantal kilometers in een batterijhuurcontract, dan kunt u ervoor kiezen om de ZOE inclusief de batterij te kopen. De oplaadcapaciteit van de batterij blijft maximaal 8 jaar of 160.000 km gegarandeerd tot ten minste 66% van de oorspronkelijke capaciteit.

U betaalt de aanschafprijs van de auto inclusief de batterij, zonder maandelijkse verplichtingen voor de batterijhuur.

  • U bent niet gebonden aan een maximaal aantal kilometers in een batterijhuur contract
  • Garantieduur batterij: 8 jaar of 160.000 km (hetgeen het eerst wordt bereikt). Dit is inclusief de prestatie van de batterij van minimaal 66% van de originele capaciteit

Batterijhuur geldt alleen voor een gebruikte Renault Zoe. Een nieuwe Renault Zoe wordt altijd met batterijkoop verkocht.

Batterijhuur en batterijhuurverzekering

Wanneer u ervoor kiest een elektrische auto te gaan rijden, heeft u te maken met de batterij van uw auto. U kunt ervoor kiezen om de batterij aan te schaffen of te huren.

Met een batterijhuurovereenkomst bent u altijd verzekerd van een batterij met een goede laadcapaciteit. Daarnaast kunt u altijd rekenen op Renault Route Service. Zelfs als de batterij leeg is.

Renault Financial Services biedt u een passende huurovereenkomst op basis van het aantal kilometers dat u per jaar rijdt, ongeacht de looptijd van uw contract. Zo betaalt u alleen voor wat u nodig heeft. Zie hieronder de batterijhuurprijzen per maand.

Bij een batterijhuurcontract, dient de batterij verzekerd te worden. Hiervoor sluit u een aparte batterijverzekering af. U kunt dit desgewenst bij Renault Financial Services afsluiten. De tarieven per maand zijn als volgt:

  • Renault ZOE - € 9,35
  • Renault Twizy - € 4,95
  • Renault Kangoo Z.E. - € 9,90

Neem voor meer informatie over batterijhuur en het afsluiten van een batterijhuurverzekering contact met ons op.

*Maandelijkse huurprijs van de batterij is inclusief Renault Route Service, inclusief BTW en exclusief batterijverzekering van € 9,35 per maand. Extra kilometers buiten contract: € 0,05 per km incl. btw.

Garantie batterij

Renault geeft standaard 8 jaar garantie op de batterij. De voorwaarden verschillen tussen batterijhuur en batterijkoop.

Accuhuur Renault Zoe

Kijk hier voor de prijzen van de accuhuur voor een gebruikte elektrische Renault.