Weten wat uw auto waard is?

Vraag een vrijblijvende taxatie aan voor uw huidige voertuig
check_circle  Geheel vrijblijvend
check_circle  Direct zien wat uw voertuig waard is
check_circle  Te verrekenen als inruilwaarde op onze voorraad

De nieuwe Nissan Qashqai: scherper design en verbeterd infotainment

In het zeer concurrerende crossover-speelveld, waarop de originele Nissan Qashqai de aftrap deed, staat niets lang stil. Sinds de introductie van de derde generatie Qashqai, ruim drie jaar geleden, zijn er meer dan 350.000 exemplaren in Europa verkocht. De Qashqai zet nog steeds de maatstaf. Om toonaangevend te blijven heeft Nissan diverse esthetische aanpassingen doorgevoerd, evenals interessante updates op het gebied van (rij)technologieën.

De nieuwe Nissan Qashqai oogt nog moderner en dynamischer dankzij zijn opgefriste design. De voorkant is grondig aangepakt om een opvallende eerste indruk te creëren. De grille wordt gekenmerkt door tientallen, driedimensionale kommavormige elementen in hoogglans zwart. Aan de zijkanten vormen de ‘komma’s’ een driehoekige vorm vanaf de nieuwe koplampen naar beneden tot een punt aan de zijkant van de kentekenplaathouder. Bij de topversie zijn ze afgewerkt in satijn chroom.

De in de carrosseriekleur uitgevoerde voorbumper is voorzien van een hoogglanzend zwarte strook die onder de kentekenplaat loopt en vervolgens uitmondt in de onderste hoeken van de bumper. Onder de koelopening bevindt zich een smalle sierstrip om het front van de nieuwe Qashqai extra cachet mee te geven. Het nieuwe koplampdesign wekt de indruk van daadkracht en doelgerichtheid, dankzij de nog scherpere look. Nieuw is ook de toevoeging van een adaptieve grootlichtassistentie, aangevuld met een kleinere lichtunit voor een bredere en betere lichtverdeling bij mistige omstandigheden.

Nieuwe, opvallend gestileerde LED-verlichting
Onder de hoofdlens in de koplampen bestaat de dagrijverlichting uit vijf kleinere lenzen die dezelfde vorm hebben als de ‘komma's’ van de grille. Opvallend is dat de dagrijverlichting voortaan de koplampunits omrand, terwijl een smalle lichtstrip erboven enige gelijkenis vertoont met de vorige Qashqai. Het bovenste dagrijlichtelement dient tevens als de richtingaanwijzer. Die werkt voor het eerst sequentieel, dus met een naar buiten vegende beweging (afhankelijk van de uitvoering).

Aan de achterzijde blijft het design van de lichtunits vertrouwd, maar heeft Nissan wel de lay-out herzien. Zo bestaan de rode lichtelementen nu uit vier individuele LEDs in dezelfde vorm als de ‘komma's’ in de grille. Hierdoor lijken ze te zweven in de behuizing met een opvallende schaduw van rood. De lenzen zijn nu helder, waardoor de lichtelementen goed te zien zijn. Het smalle boemerangvormige lichtelement aan de bovenzijde van de achterlichtunit fungeert nu als dynamische richtingaanwijzer.

De vernieuwde achterbumper is nu ofwel glanzend zwart op de hogere uitvoeringen of in de carrosseriekleur op de nieuwste uitvoering, genaamd N-Design. Van opzij gezien biedt de nieuwe Qashqai bij de hogere uitvoeringen een nieuwe glanzend zwarte afwerking onder de portieren en de wielkastomranding.

Nieuwe 18” diamantgeslepen lichtmetalen wielen behoren nu tot de standaarduitrusting. Voor de hogere uitvoeringen zijn er nieuwe 19” lichtmetalen wielen en ook 20” diamantgeslepen exemplaren. Drie nieuwe carrosseriekleuren zijn toegevoegd aan het palet van de Qashqai. Hiertoe behoren Pearl White, waarvan de tint verandert afhankelijk van de lichtinval op de lak. Pearl Black vervangt zijn populaire zwarte voorganger is nu nog rijker en dieper qua tint. Het nieuwe Deep Ocean is een opvallende kleur die ergens tussen donkerblauw en metallic groenblauw in lijkt te zitten, afhankelijk van de lichtomstandigheden. De andere Qashqai-kleuren zijn Fuji Red, Magnetic Blue en Ceramic Grey en zijn allemaal verkrijgbaar in two-tone, gecombineerd met een zwart dak voor een onderscheidende look.

Nieuwe N-Design uitvoering
Een nieuwe toevoeging aan de Qashqai line-up is de N-Design uitvoering. De lagere carrosseriedelen onder de portieren en bovenlangs de wielkasten zijn in de carrosseriekleur uitgevoerd. Deze versie staat bovendien op unieke, geheel nieuwe 20” lichtmetalen wielen.

Hoogwaardiger interieurafwerking
Het interieur is tot in detail herzien om het luxegevoel te verhogen. Voor de hogere uitvoeringen is er een nieuwe toepassing van Alcantara® op het dashboard, de portierpanelen en -armsteunen, de centrale opbergconsole en zelfs de kniebeschermers. Een nieuw patroon siert de middenconsole rond de versnellingspook en het decoratie-inzetstuk tussen de bovenzijde van het dashboard en het dashboardkastje.

Google Automated Services geïntegreerd
De vernieuwde Qashqai beschikt als eerste Nissan voor Europa de online diensten van Google als onderdeel van het Nissan Connect infotainmentsysteem. Deze zorgen voor een bijna naadloze interactie tussen het digitale leven van de gebruiker en de auto. De vernieuwde Qashqai heeft nu standaard Google Maps waarmee, eenmaal ingelogd met een persoonlijk Google Account, bestuurders hun favoriete locaties en bezienswaardigheden kunnen raadplegen. Dit vermindert de afhankelijkheid van een mobiele telefoon en een mobiel netwerk. Updates over-the-air zorgen ervoor dat de kaartinformatie altijd actueel is.