Vrijstelling BPM en emissievrije zones

Wat verandert er op 1 januari 2025 voor u als ondernemer?

Belangrijke veranderingen voor bedrijfsauto's vanaf 2025

Vanaf 1 januari 2025 moeten ondernemers op een aantal zaken letten m.b.t. hun bedrijfswagens; wij bereiden u vast voor.

Ontdek wat deze belangrijke veranderingen voor u betekenen

Vanaf 1 januari 2025 moeten ondernemers Belasting Personenauto’s en Motorrijwielen (bpm) betalen voor hun bestelwagens. Door het vervallen van de vrijstelling heeft dit grote financiële gevolgen voor de ondernemers. De hoogte van deze belastingheffing wordt vanaf dat moment bepaald door de CO2-uitstoot van de auto. In de toekomst moet er daarom € 66,91 per gram CO2 worden betaald. Daarmee wordt een gemiddelde bedrijfsauto zo'n € 12.000 duurder!

Profiteer nu nog van de vrijstelling van BPM

Schaf daarom nu nog een nieuwe bedrijfswagen aan en profiteer van de bestaande vrijstelling. Zo voorkomt u extra kosten. Bovendien biedt een nieuwe bedrijfswagen geavanceerde technologieën en een lagere CO2-uitstoot. Wacht daarom niet langer en onderneem nu actie om uw bedrijfswagen te vernieuwen en verrassingen te vermijden!

Zero Emissie Stadslogistiek (ZES)

Op 1 januari 2025 sluiten 29 Nederlandse gemeenten zich aan bij Zero Emissie Stadslogistiek (ZES). Dit betekent dat hun stadskern alleen nog emissievrij óf met een schone dieselmotor bevoorraad mag worden. Het aantal aangesloten gemeenten zal naar verwachting groeien naar 30 tot 40. Praktisch gezien houdt dit in dat bedrijfsauto’s met een Euro 5-norm vanaf 2027 en bedrijfsauto’s met Euro 6-norm vanaf 2028 geweerd worden uit de stadskernen van deze steden.

Blijf op de hoogte van deze veranderingen door de ZES roadmap te volgen.

Houd toegang tot de steden

Investeer nu in een milieuvriendelijke bedrijfswagen. Zoals een elektrische Kangoo, Master of Trafic. Zo houdt u in de toekomst toegang tot alle binnensteden en voldoet u aan de strengere milieueisen. Uw besluit bereidt uw bedrijf voor op veranderende regelgeving en biedt u gelijk een concurrentievoordeel.

Tip voor ondernemers

Houd rekening met langere levertijden, vanwege een gelimiteerd aantal productieplekken per model. Denk daarom nu al na over uw toekomstige transport en neem tijdig de juiste beslissingen. Neem contact op met een van onze accountmanagers zakelijk markt en maak samen de juiste keuze voor een emissievrije toekomst.

Kom nu in actie!

Wij hebben speciaal voor u alvast een ruime voorraad Renault bedrijfswagens ingekocht. Deze zijn zo samengesteld dat ze voldoen aan de specifieke eisen van uw branche. De technische voorzieningen en de speciale uitrusting maken het werken met deze uitvoeringen daardoor nóg efficiënter.

Wij bieden u deze bedrijfswagens compleet en rijklaar aan. Dus u kunt direct instappen en aan het werk. Kiest u in plaats van te kopen liever voor Financial- of Operational Lease, laat het ons dan weten. We bespreken graag met u de mogelijkheden. Wij hebben voldoende bedrijfswagens op voorraad, dus waarom wachten? Bel ons voor een adviesgesprek of een proefrit.

Maak kennis met onze accountmanagers zakelijke markt

Aangenaam, wij zijn het Terwolde Fleetsales team. Als specialisten beschikken wij over de juiste kennis om u te adviseren over alle facetten die bij wagenparkbeheer en aanschaf komen kijken. U kunt dan denken aan speciale op- en ombouw, fiscale aspecten, de verschillende leasevormen, beheer en onderhoud van uw wagenpark, en meer. Met onze ruime ervaring schuiven wij graag bij u aan.