Weten wat uw auto waard is?

Vraag een vrijblijvende taxatie aan voor uw huidige voertuig
check_circle  Geheel vrijblijvend
check_circle  Direct zien wat uw voertuig waard is
check_circle  Te verrekenen als inruilwaarde op onze voorraad

Weten wat uw auto waard is?

Vraag een vrijblijvende taxatie aan voor uw huidige voertuig
check_circle  Geheel vrijblijvend
check_circle  Direct zien wat uw voertuig waard is
check_circle  Te verrekenen als inruilwaarde op onze voorraad

Terwolde laadoplossing

Het gemak van een eigen laadpunt

Het gemak van een eigen laadpunt

Op deze pagina vindt u alle informatie over laadpunten, laadpassen en alles wat er nodig is om uw elektrische of plug-in hybride auto bij u thuis op te laden. Terwolde heeft alle kennis over het laden en de laadoplossing in huis en helpt u bij het maken van de juiste keus, met de laadoplossing die het beste bij u past. De scherp geprijsde Terwolde laadoplossing is een investering voor de langere termijn. Het is een eenmalige aanschaf waarmee u jarenlang uw elektrische of plug-in hybride auto thuis kunt opladen. Wij leveren onze laadoplossingen samen met Eneco eMobility.

Hoe gaat het installeren van het laadpunt in zijn werk?

 • U koopt of (private) least een elektrische of plug-in hybride auto bij Terwolde. Of u beschikt al over een elektrische auto.
 • U bestelt tegelijkertijd een laadpunt.
 • De verkoper registreert de bestelling bij Eneco eMobility.
 • Namens Terwolde neemt Eneco eMobility contact met u op om de laadoplossing af te stemmen op uw thuissituatie en de bestelling af te ronden. Dit gebeurt via een online aanvraagomgeving.
 • De monteur maakt een afspraak met u voor de installatie van het laadpunt.
 • Uw auto wordt afgeleverd en u kunt deze direct opladen.

Tussen het moment dat u de uitnodiging voor de online aanvraagomgeving krijgt en het moment dat het laadpunt volledig geïnstalleerd is, zit ongeveer 4-8 weken.

Uw eigen laadpunt

Laad uw nieuwe elektrische of plug-in hybride auto op via uw eigen laadpunt. Zo hoeft u niet meer te zoeken naar een parkeerplaats met laadmogelijkheid rondom uw huis en heeft u altijd plek. Bovendien is laden via uw eigen laadpaal de goedkoopste manier van laden.​​

De laadpas

Met de gratis of optionele Europese Terwolde laadpas kunt u uw elektrische of plug-in hybride auto bij u thuis en op meer dan 200.000 andere laadpunten in Europa opladen. Heeft u geen eigen laadpunt? Dan kunt u voor €3,- in de maand een eigen laadpas aanschaffen. Hiermee kunt u de auto toch op de meer dan 200.000 andere laadpunten in Europa opladen.​​

Is deze laadoplossing voor iedere situatie geschikt?

Voor deze laadoplossing dient u te beschikken over een eigen oprit of eigen grond. Het laadpunt wordt aangesloten op uw meterkast. Het laadpunt moet de gewenste stroomcapaciteit vanuit de meterkast kunnen leveren. Een huis kan een 1-fasemeterkast of een 3-fasemeterkast hebben. Nieuwbouwhuizen beschikken vaak over een 3-fasemeterkast. Voor de aansluiting van het laadpunt hoeft er dan vaak weinig tot niets te worden aangepast. Oudere huizen hebben vaak nog een 1-fasemeterkast met iets minder vermogen. Daarom moet deze meterkast geschikt gemaakt worden voor het laadpunt. Het kan verstandig zijn om een 1-fasemeterkast te verzwaren en zo de hoeveelheid stroom die het huis binnenkomt te vergroten. Of er kan gekozen worden voor Dynamic Home Load Balancing. Dit is een slimme techniek waarbij de laadsnelheid automatisch wordt afgestemd op het huishoudelijke verbruik. Hierdoor is de laadoplossing geschikt voor iedere meterkast. Namens Terwolde neemt Eneco eMobility, na de bestelling, contact met u op om de laadoplossing af te stemmen op uw thuissituatie.*

*Indien er extra werk nodig is, zoals het verzwaren van de meterkast of Home Load Balancing, worden hiervoor extra kosten gerekend. Ook dit stemt Eneco eMobility met u af. Installatie gaat uit van een Futureproof voorbereiding, maar zal aangesloten worden op 1-fase, wanneer een 3-fase aansluiting gewenst is dan kan u dit afstemmen met Eneco eMobility.

LAADOPLOSSING BASIS

De Terwolde-laadoplossing Basis kost € 1695,- incl. btw. Deze is direct bruikbaar en bestaat uit:

 • Wallbox van het gerenommeerde merk Alfen S-Line met een 11 kW aansluiting ​(indien de wallbox is aangesloten op een 3-fase meterkast).
 • Professionele installatie door Eneco eMobility inclusief materialen (en 1 meter graafwerk, indien nodig).
 • Plug & charge: u start het laden eenvoudig door de laadkabel in de auto en wallbox te steken.
 • Minimaal 1 jaar abonnement voor 2,99 per maand (incl. btw) waarmee u inzicht heeft in de laadprestaties én hulp op afstand kunt krijgen.
 • Gratis Terwolde Laadpas waarmee u thuis en bij meer dan 200.000 punten in Europa uw auto kunt opladen.

LAADOPLOSSING PREMIUM

De Terwolde laadoplossing Premium kost € 1995,- incl. btw. Deze is zeer compleet en bestaat uit:

 • Wallbox van het gerenommeerde merk Alfen met een 11 kW aansluiting (indien de wallbox is aangesloten op een 3-fase meterkast).
 • Professionele installatie door Eneco eMobility inclusief materialen (en 1 meter graafwerk, indien nodig).
 • Vaste laadkabel van 5 meter.
 • Minimaal 1 jaar abonnement voor 5,99 euro per maand (incl. btw) waarmee u inzicht heeft in de laadprestaties en hulp op afstand kunt krijgen. Bovendien kunt u met deze oplossing automatisch stroomkosten afrekenen (met uw werkgever).
 • Gratis Terwolde Laadpas waarmee u thuis en bij meer dan 200.000 punten in Europa uw auto kunt opladen.

DE VOORDELEN VAN EEN EIGEN LAADPUNT

 • De goedkoopste manier van laden.
 • Niet meer zoeken naar een beschikbare parkeerplaats met laadpunt.
 • Dé mogelijkheid om de door u opgewekte groene stroom efficiënt in te zetten.
 • Als u thuis geen stroom opwekt, rijdt u op groene stroom van Eneco 'Europese Zon en Wind'.
 • Mogelijkheid tot milieu-investeringsaftrek (MIA) als uw werkgever het laadpunt betaalt.
 • Inzicht in de kosten, die u (indien van toepassing) direct kunt laten verrekenen met uw werkgever.

Terwolde en Eneco eMobility bieden u de beste laadoplossing voor de laagste prijs!

Eneco eMobility

Eneco eMobility is dé laaddienstverlener die zekerheid en slimme oplossingen biedt voor thuis en op het werk. Met onze kennis en expertise helpen wij onze klanten al meer dan tien jaar moeiteloos om te schakelen naar elektrisch rijden. Met een laadpunt van Eneco eMobility laadt u altijd op 100% duurzame stroom afkomstig van de zon en de wind. Op die manier draagt u optimaal bij aan een schonere wereld.

Veelgestelde vragen over de laadoplossing

Terwolde Renault, Dacia, Nissan en Mitsubishi

Terwolde is officiële dealer van Renault, Dacia, Nissan en Mitsubishi met acht vestigingen in Groningen, Drenthe, Overijssel, Gelderland en Flevoland. Hierdoor kunnen we klanten een ruime keuze aan producten en diensten bieden. Terwolde is een gevestigde naam in het Nederlandse landschap van autodealers en daar zijn we trots op. Voor onze elektrische modellen helpen wij onze klanten graag met een compleet pakket, inclusief laadoplossing. Deze scherp geprijsde laadoplossingen leveren wij samen met Eneco eMobility.