Weten wat uw auto waard is?

Vraag een vrijblijvende taxatie aan voor uw huidige voertuig
check_circle  Geheel vrijblijvend
check_circle  Direct zien wat uw voertuig waard is
check_circle  Te verrekenen als inruilwaarde op onze voorraad

Weten wat uw auto waard is?

Vraag een vrijblijvende taxatie aan voor uw huidige voertuig
check_circle  Geheel vrijblijvend
check_circle  Direct zien wat uw voertuig waard is
check_circle  Te verrekenen als inruilwaarde op onze voorraad

Soorten elektrische auto’s

Niet alle auto’s met een stekker zijn volledig elektrisch. Stekkerauto’s kunnen in vier categorieën ingedeeld worden: volledig elektrisch (BEV), elektrische auto's met range extender, een PHEV en de hybride auto (HEV). Lees hieronder de verschillen tussen deze technieken.

Volledig elektrisch (BEV)

Een volledig elektrische auto (BEV - Battery Electric Vehicle) maakt gebruik van een of meerdere elektromotoren. Alle energie komt uit de batterij die alleen met een stekker opgeladen kan worden. Het opladen van een BEV kan bij uw eigen wallbox, een publieke laadpaal of snellader. Een omvormer zet de energie uit de batterij om naar energie voor de elektromotor. De volledige Renault range van 100% elektrische auto's bestaat uit de Zoe-, Twingo-, Kangoo-, Master- en Megane E-Tech electric. Dacia heeft op het moment alleen de Spring als 100% elektrische auto.

Range extender

Enkele elektrische modellen hebben een range extender. Als de stroom in de batterij dreigt op te raken, laadt een kleine brandstofmotor de batterij bij, maar drijft niet de wielen aan. De stroom komt dan niet van een laadpunt, maar van een motor op brandstof. Met een elektrische auto met range extender zal dus af en toe getankt moet worden.

PHEV

Bij een PHEV (Plug-in Hybrid Electric Vehicle) beschikt de auto over een brandstofmotor en een grotere batterij die met een stekker opladen kan worden. De PHEV is een tussenvorm tussen een HEV en volledig elektrische auto en wordt ook Plug-in Hybride genoemd. De PHEV kan korte afstanden volledig elektrisch rijden, maar kan voor de aandrijving van de wielen zowel de batterij als de brandstofmotor aanspreken. Het eerste PHEV model van Renault waren de Captur en Megane Estate E-Tech Plug-in Hybride.

HEV

Een hybride auto (Hybrid Electric Vehicle) heeft een verbrandingsmotor en een accumotor. U kunt de batterij van een HEV niet opladen met een stekker. De batterij wordt bijgeladen door energie die vrijkomt tijdens het rijden en afremmen van de auto. Een HEV kan korte afstanden volledig elektrisch rijden, maar schakelt daarna automatisch over op de verbrandingsmotor. Het eerste hybride model van Renault was de Clio E-Tech Hybride. De hybride range van Renault is inmiddels uitgebreid met de Arkana, Captur, Espace, Clio en Austral. Kijk hier voor onze voorraad hybride modellen.