Dacia Spring de goedkoopste elektrische auto

Dacia komt met een volledig nieuwe elektrische vijfdeurs hatchback, namelijk de Dacia Spring. Dit nieuwe model dat in 2021 in de showroom komt te staan, wordt de voordeligste elektrische auto van Europa. 

De Dacia Spring is momenteel nog een prototype, maar het eindproduct zal niet veel gaan afwijken van hoe het model er in zijn huidige vorm uitziet. Deze nieuwe Dacia Spring is een hatchback met verschillende crossover-elementen. Dit nieuwe model wordt de eerste elektrische Dacia met direct een fris nieuw uiterlijk. Doordat de Spring een relatief laag gewicht gaat hebben, zou hij een actieradius tot 200 kilometer hebben op één accu (WLTP-norm).

Een Dacia rEVolution

De Dacia Spring is geheel in lijn met de visie van Groupe Renault ontworpen om betaalbare en duurzame mobiliteit voor iedereen te bieden. De nieuwe EV is een 100% elektrisch aangedreven auto met vijf portieren, vier zitplaatsen en een eenvoudige instap die eenvoud, betrouwbaarheid en toegankelijkheid met elkaar combineert.

De Dacia Spring is perfect voor zowel in als buiten de stad

De Dacia Spring heeft een krachtige elektromotor en een compacte batterij, die perfect zijn voor stedelijk gebruik en landelijke gebieden. Een perfecte combinatie voor een robuust voertuig dat particuliere en zakelijke rijders alle voordelen van een elektrische auto biedt. Met zijn SUV-achtige uitstraling zorgt deze innovatieve auto voor: rijcomfort, stilte, geen vibraties, geen lokale uitstoot en meer.

Succesvolle merkwaarden

In slechts vijftien jaar tijd heeft Dacia diverse autosegmenten op zijn kop gezet met de Logan en Duster. Dacia blijft innoveren, ook in de toekomst en houdt vast aan zijn succesvolle merkwaarden: eenvoud, modern, betrouwbaar, robuust en eerlijk geprijsd. Die merkwaarden leverden tot dusver al 6,5 miljoen klanten op. Met de Logan, Sandero en Dacia Duster is Dacia zelfs koploper in Europa op de particuliere automarkt.

news

Lees het laatste nieuws

Prijzen nieuwe Renault Master bekend

De nieuwe Renault Master, onthuld tijdens de vakbeurs Solutrans in Lyon in november 2023, is ontworpen om ‘verder te gaan, meer mee te nemen en minder te kosten’. De nieuwe bedrijfswagen is nu te bestellen in Nederland.