Weten wat uw auto waard is?

Vraag een vrijblijvende taxatie aan voor uw huidige voertuig
check_circle  Geheel vrijblijvend
check_circle  Direct zien wat uw voertuig waard is
check_circle  Te verrekenen als inruilwaarde op onze voorraad

Nissan zet vaart achter de transitie naar een CO2-neutrale toekomst

Nissan zet vaart achter de transitie naar een CO2-neutrale toekomst en heeft vandaag bevestigd dat alle drie de modellen die in zijn Britse fabriek zullen worden geproduceerd, 100% elektrisch zijn.

De EV36Zero-hub in Sunderland, Nissans blauwdruk voor de toekomst van de auto-industrie, omvat in totaal drie elektrische modellen, drie gigafabrieken en een investering van £ 3 miljard. En dat is goed nieuws voor de 7.000 Britse werknemers van Nissan en de 30.000 banen die deel uitmaken van de toeleveringsketen.

Het transformatieproject omvat niet alleen toekomstige volledig elektrische versies van de Juke en Nissans vlaggenschip, de Qashqai. Nissan bevestigt ook dat het derde model dat gepland staat voor productie in het Verenigd Koninkrijk de nieuwste generatie LEAF zal zijn, de auto waarmee Nissan ooit het elektrificatievuur in de auto-industrie aanwakkerde.

De energieopwekking voor de productie van zowel de auto’s als de batterijen komt van het EV36Zero Microgrid dat wind- en zonneparken omvat en 100% hernieuwbare elektriciteit levert aan Nissan en zijn toeleveranciers.

Een nieuw tijdperk voor Nissan

Tijdens de aankondiging van de plannen in de fabriek in Sunderland zei Makoto Uchida, President en CEO van Nissan: “Spannende, elektrische auto’s vormen de kern van onze plannen om koolstofneutraliteit te bereiken. Nu er elektrische versies van onze belangrijkste Europese modellen aankomen, gaan we steeds sneller een nieuw tijdperk tegemoet voor Nissan, voor de auto-industrie en voor onze klanten. Het EV36Zero-project plaatst onze faciliteit in Sunderland, de grootste autofabriek ooit in Groot-Brittannië, in het hart van onze toekomstvisie. Het betekent dat ons Britse team de auto’s van de toekomst gaat ontwerpen, ontwikkelen en produceren, waardoor we koers zetten richting een volledig elektrische toekomst voor Nissan in Europa.”

De aankondiging van vandaag volgt op de bevestiging van Nissan dat al zijn nieuwe modellen in Europa vanaf nu volledig elektrisch zullen zijn, en dat Nissan verwacht dat het aanbod van personenauto’s in Europa in 2030 100% elektrisch is. Ook passen de plannen naadloos in Ambition 2030, Nissans visie om een toonaangevend, duurzaam automerk te worden dat een schonere, veiligere en meer inclusieve wereld nastreeft.

“De investering van Nissan, dat al £ 71 miljard per jaar bijdraagt aan onze economie, is een enorme blijk van vertrouwen in de Britse auto-industrie”, aldus de Britse premier Rishi Sunak. “Hiermee is de toekomst van Sunderland veiliggesteld als het Britse Silicon Valley voor innovatie en productie van elektrische auto’s. We willen van Groot-Brittannië de beste plek maken om zaken te doen, dát is de kern van ons economisch plan. Bij het nemen van langetermijnbeslissingen voor een betere toekomst zullen we fabrikanten als Nissan blijven steunen om in Groot-Brittannië te kunnen uitbreiden.”

Drie nieuwe elektrische modellen

Met de nieuwste investering is een bedrag van £ 1,12 miljard gemoeid, bestemd voor onder meer de uitbreiding van de toeleveringsketen voor R&D en de productie van de twee nieuwe modellen die vandaag zijn aangekondigd, alsmede verbeteringen aan de faciliteiten en het productieproces, vaardigheidstraining en apparatuur voor leveranciers. Eerder al kondigde Nissan een investering van £ 423 miljoen aan voor de eerste fase EV36Zero waarin de productie van een nieuw elektrisch model centraal staat.

Deze drie nieuwe elektrische modellen vertegenwoordigen de toekomst voor de modellen die momenteel in de Nissan-fabriek in Sunderland worden geproduceerd:

Nissan Qashqai – de best verkochte auto van 2022 in Groot-Brittannië en goed voor 20 procent van alle auto’s die in Groot-Brittannië worden gebouwd.
Nissan Juke – de baanbrekende compacte crossover waarvan meer dan een miljoen exemplaren zijn verkocht.
Nissan LEAF - ’s werelds eerste in massa geproduceerde volledig elektrische auto, waarvan er meer dan een kwart miljoen in Sunderland zijn gebouwd.

De drie toekomstige modellen zullen geïnspireerd zijn op drie volledig elektrische conceptmodellen waarvan er onlangs twee zijn onthuld op de Japan Mobility Show:
 

De Nissan Hyper Urban Concept, een volledig elektrische crossover die wordt gekenmerkt door een strakke en moderne vormgeving.
De Nissan Hyper Punk Concept, een volledig elektrische compacte crossover met een stijlvol en functioneel design en digitale en kunstzinnige vormen die naadloos in elkaar overlopen.

De Nissan Chill-Out Concept, onthuld in 2021 en een inspiratiebron voor een toekomstige elektrische auto die in Sunderland zal worden gebouwd.

Meer informatie over de drie modellen, inclusief modelnamen, specificaties en lanceringsdata, zal op een later tijdstip bekend worden gemaakt.

EV36Zero

Het nieuws van vandaag volgt na de initiële investering van £ 1 miljard van Nissan voor de totstandkoming van EV36Zero, de transformatie van de productiefaciliteit in Sunderland en de implementatie van ’s werelds eerste EV-productie-ecosysteem.

Daarnaast spant de gemeenteraad van Sunderland zich in voor de ontwikkeling van een ‘Microgrid’ voor het leveren van 100% duurzame elektriciteit aan Nissan en zijn toeleveranciers. Hierbij worden bestaande wind- en zonneparken geïntegreerd, waaronder Nissans gloednieuwe zonnepark met 20 MW.

De twee extra modellen, de bouw van een gigafabriek en verdere investeringen voor projecten ten behoeven van de infrastructuur, vergen een investering van maximaal £ 2 miljard. Dit betekent dat de plannen van Nissan voor de toekomstige elektrische versies van de Qashqai, Juke en de vervanger van de LEAF resulteren in een investering van £ 3 miljard in Groot-Brittannië.

Daarnaast heeft de Britse regering een financiering van £ 15 miljoen toegekend voor een £ 30 miljoen kostend samenwerkingsproject onder leiding van Nissan. Dit zal de technische expertise en de R&D-capaciteiten voor emissievrije voertuigen van het Nissan Technical Centre (NTCE) in Cranfield, Bedfordshire verder versterken, waardoor de mogelijkheden voor het veiligstellen van extra Britse R&D-investeringen in toekomstige modellen worden vergroot.

“Nissan heeft een fantastische geschiedenis wat betreft de autoproductie in Sunderland”, aldus de Britse minister van Financiën Jeremy Hunt. “De voortdurende inspanningen van Nissan in Groot-Brittannië laten zien hoe onze steun aan het bedrijfsleven resultaten oplevert. Het helpt duizenden banen te creëren en verstevigt de positie van Groot-Brittannië als ’s werelds achtste grootste fabrikant.”

Groei in heel Groot-Brittannië

Volgens de Britse minister voor Internationale handel Kemi Badenoch laat de investering van Nissan in Sunderland eens te meer zien dat de plannen van de regering voor de automobielsector zeer waardevol zijn. “De komende productieplannen bouwen voort op deze deal en andere recente grote investeringen in de Britse auto-industrie. Dat ondersteunt duizenden banen en zorgt voor groei in heel Groot-Brittannië.”

Raadslid Graeme Miller van de gemeenteraad van Sunderland: “De aankondiging van vandaag is fantastisch nieuws voor Sunderland en het Verenigd Koninkrijk . Hiermee kunnen we verder werken aan onze sterke punten in de automobielsector, het creëren van banen en het vergroten van onze koolstofarme economie. Het is een enorm blijk van vertrouwen in de stad en regio – en onze mensen – dat Nissan er opnieuw voor heeft gekozen hier te investeren.”

EV36Zero is een belangrijk onderdeel van Nissan Ambition 2030, de langetermijnstrategie van het merk om een 100% duurzame onderneming te worden, op weg naar een schonere, veiligere en meer inclusieve wereld. Met deze visie wil Nissan betrouwbare, opwindende en geïntegreerde mobiliteit mogelijk maken en door middel van samenwerkingen bijdragen aan een slim ecosysteem met geïntegreerde mobiliteit. De visie benadrukt de doelstelling van Nissan om in boekjaar 2050 over de gehele levenscyclus van zijn producten CO2-neutraal te zijn.

news

Nissan nieuws

Drie is het magische getal

Nissan zet vaart achter de transitie naar een CO2-neutrale toekomst en heeft vandaag bevestigd dat alle drie de modellen die in zijn Britse fabriek zullen worden geproduceerd, 100% elektrisch zijn.