Weten wat uw auto waard is?

Vraag een vrijblijvende taxatie aan voor uw huidige voertuig
check_circle  Geheel vrijblijvend
check_circle  Direct zien wat uw voertuig waard is
check_circle  Te verrekenen als inruilwaarde op onze voorraad

Weten wat uw auto waard is?

Vraag een vrijblijvende taxatie aan voor uw huidige voertuig
check_circle  Geheel vrijblijvend
check_circle  Direct zien wat uw voertuig waard is
check_circle  Te verrekenen als inruilwaarde op onze voorraad

Alles over elektrisch laden

Renault heeft hard gewerkt aan nieuwe gebruiksvriendelijke oplaadmogelijkheden. Dankzij de Caméléon-lader van de nieuwe ZOE is het mogelijk om altijd op het maximaal beschikbare vermogen van een laadpunt op te laden. Daardoor kunt u uw auto werkelijk overal zo snel mogelijk opladen: thuis, op straat, op het werk, bij winkelcentra of langs de snelweg. De nieuwe Renault ZOE is hierin uniek.

Daarnaast heeft de nieuwe ZOE ook een aansluiting voor een zogenaamd Combined Charging System (CCS). Deze CCS-lader maakt snelladen (DC) tot 50 kW mogelijk. Hiermee kun je opladen bij snellaadstations langs de snelweg. Voor de niet-technisch aangelegde automobilisten onder ons: dat betekent dat u binnen een half uur alweer 150 kilometer kunt doorrijden.

Hoe laad je een elektrische auto thuis op?

Niet meer tanken, maar opladen. Dit kan thuis of bij een publieke laadpaal. Om een elektrische auto thuis op te laden moet eerst de juiste apparatuur door een gekwalificeerde vakman geïnstalleerd worden. Renault heeft hiervoor speciale leveranciers geselecteerd die voldoen aan de norm ‘Z.E. Ready’. Om thuis op te laden, is geen abonnement nodig. Bij een publieke laadpaal meestal wel.

Laadtijden Renault ZOE

  • Wallbox (7,4 kW): een actieradius van meer dan 300 km binnen 8 uur
  • Openbaar laadstation (11 kW): een actieradius van 120 km binnen 2 uur
  • Openbaar laadstation (22 kW): een actieradius van 120 km binnen 1 uur
  • DC-snellaadstation (50 kW): een actieradius van 150 km binnen 30 minuten

Kijk hier om de laadtijden op EV-Database te bekijken.

Factoren laadsnelheid

De totale laadsnelheid is afhankelijk van verschillende factoren. Thuis, via het gewone stopcontact, kan dit tot wel 24 uur duren. Een goede laadpaal aan huis kan dit versnellen tot gemiddeld 8 uur. Kiest u ervoor om gebruik te maken van een publieke laadpaal, dan kunt u rekenen op ongeveer 4 uur laadtijd voor een volledig opgeladen accu. Het is vooral belangrijk om uw auto te leren kennen. Na een aantal keer opladen weet u precies hoeveel tijd er nodig is voor een volle accu.

Wat kost het om mijn auto op te laden?

Het laden thuis komt uit op circa 22 cent per kWh (goed voor 5 tot 7 kilometer rijden). Veel bedrijven vergoeden de laadkosten thuis. Grootverbruikers (vanaf 3x 80 ampère) betalen 7 cent per kWh. In dat geval rijd u dus elektrisch voor maar 1 cent per kilometer. De elektriciteitsprijzen variëren per aanbieder en veranderen periodiek.

Voor het laden bij een openbaar laadpunt zijn verschillende abonnementsvormen. Meer info vindt u op de website van Oplaadpalen.nl.

Snelladen

De prijs voor het opladen bij een snellader langs de snelweg, is hoger dan het laden thuis. Dit komt door de zeer prijzige installatie die nodig is om op hoog vermogen te laden. De tarieven variëren afhankelijk van de beheerder van deze laadpunten. Bekijk de onderstaande sites voor meer informatie over alle kosten via deze aanbieders.


Publiek laden

Nederland is koploper op het gebied van publieke laadpunten. Ruim een kwart van alle publieke laadpunten in Europa staan in Nederland. U kunt met uw laadpas bij elk laadpunt laden, ongeacht de aanbieder. Wel verschillen de tarieven per aanbieder. Bij sommige betaalt u een starttarief per sessie, bij anderen betaalt u over de totale tijdsduur dat u aan het laden bent.

Onderweg opladen?

Dat hoeft inmiddels niet meer voor problemen te zorgen. Zie het als tanken. Waar u eerst rekening hield met benzinestations om te tanken zoekt u nu plekken uit waar u de auto kan opladen. Bekijk voordat u op reis gaat bijvoorbeeld deze handige kaart met een overzicht van alle laadpunten in Europa. Zeker de dekking in West-Europa en Scandinavië is bijzonder goed. Het EASY LINK multimediasysteem in de nieuwe Renault ZOE biedt zelfs realtime uitgebreide informatie over de locatie en de beschikbaarheid van oplaadpunten.

Laadoplossing Terwolde en Eneco

Sinds kort kunnen wij u, in samenwerking met Eneco eMobility, een toekomstbestendige laadoplossing voor elektrische auto's aanbieden. Hierbij kunt u een compleet laadpakket via ons aanschaffen. Meer weten? Lees hier alles over de toekomstbestendige laadoplossing van Terwolde.

Laadpunten

Laadpunten zijn er in verschillende vormen en maten. Ook in functionaliteit verschillen de laadpunten. Sommige laadpunten zijn ideaal voor winkelcentra, andere voor bijvoorbeeld parkeerplaatsen. Ook in de laadtijden zitten verschillen: de laadtijd hangt namelijk af van de installatie. Hoe zwaarder de aansluiting, des te meer vermogen het laadpunt levert.

In Europa is Nederland koploper met bijna 85.000 (semi) publieke oplaadpunten en ruim 1.700 snellaadpunten.