Zakelijk rijden met de Renault Zoe

Elektrisch rijden met de Renault Zoe is de slimste, meest zakelijke keus. De nieuwe Renault Zoe heeft nu een actieradius van 395 kilometer (WLTP) en neemt voor de zakelijke veelrijder een belangrijke drempel weg om nu écht te kiezen voor een 100% elektrische auto. Tevens werken veel bedrijven aan de verduurzaming van hun wagenpark en zullen dus de samenstelling van hun wagenpark sterk herzien. Geniet van het rijplezier, comfort en stilte.

Fiscale voordelen van elektrisch rijden

Nu elektrische voertuigen steeds verder rijden én sneller opladen, opent daar zich een heel nieuwe en aantrekkelijke mobiele wereld. Tel daar de vele (snel)laadpalen bij op die in Nederland en Europa als paddenstoelen uit de grond schieten en voilà: de overstap naar een zakelijke, schone, elektrische auto is logischer dan ooit.

De Renault Zoe leasen: hoe zit het met de bijtelling?

Uiteindelijk gaat het er bij bedrijven om wat er onderaan de streep overblijft. Om daar beter inzicht in te krijgen, heeft Renault een handige bijtellingstool gemaakt, zodat precies te zien is wat de Renault Zoe kost en oplevert. U kunt hierbij één van de Renault Zoe uitvoeringen vergelijken met andere merken en modellen om te zien hoeveel bijtelling u bespaart. En om nog meer aan de zakelijke behoeftes te voldoen, is het vanaf nu mogelijk om in plaats van de batterij te huren, ook de Zoe inclusief de batterij te kopen dan wel te leasen. Nóg een pluspuntje erbij dus!

Bijtelling Renault Zoe

Volledig elektrische auto’s vallen in 2023 in het 16% bijtellingstarief. Zoals de naam al aangeeft, stoten de nulemissie-auto's (Z.E. = Zero Emission) van Renault geen CO2 uit. Ze zijn volledig elektrisch en 100% schoon, wat inhoudt dat u slechts 8% bijtelling betaalt over de cataloguswaarde van de auto. De fiscale bijtelling voor privé-gebruik geldt tot cataloguswaarde van € 30.000,- daarboven is het percentage van de bijtelling 22 procent.

Milieu-investeringsaftrek (MIA)

De MIA is een extra aftrekpost die u van de winst aftrekt en van toepassing is indien een investering voorkomt op de zogenaamde milieulijst die de RVO (voorheen Agentschap NL) jaarlijks publiceert. Oplaadpunten staan eveneens op de milieulijst. Voorwaarde is wel dat de laadpaal op eigen terrein staat en voor de eigen voertuigen bestemd is. Voor meer informatie verwijst Renault u door naar de RVO.

BPM en Motorrijtuigenbelasting (MRB)

Hebt u een personenauto met een CO2-uitstoot van 0 gram per kilometer, dan betaalt u geen BPM en MRB. Voor meer informatie verwijst Renault u door naar de webpagina’s op het gebied van BPM en de MRB van de Belastingdienst.

Steeds meer (snel)laadpalen langs de snelweg

Stilstaan met een lege accu is er met de verdere ‘elektrificatie van ons wegennet’ niet meer bij. De actieradius van elektrische auto’s wordt groter en groter én er komen steeds meer laadpalen bij die op hoog vermogen kunnen laden. De zogeheten snelladers. De Q90 Quickcharge van de Renault ZOE speelt hier goed op in. De ZOE is speciaal ontwikkeld voor de zakelijke rijder die vaak grotere afstanden rijdt en snel tussentijds op moet kunnen laden. Alvast weten hoe u uw volgende zakelijke rit slim, zeker en eenvoudig plant? Bekijk dan hier waar u precies de (snel)laadpalen kunt vinden voor een tussentijdse boost.

Prijs Renault ZOE met batterijkoop

  • U betaalt de aanschafprijs van de auto inclusief de batterij, zonder maandelijkse verplichtingen voor de batterijhuur
  • U bent niet gebonden aan een maximaal aantal kilometers in een batterijhuur contract
  • Garantieduur batterij: 8 jaar of 160.000 km (hetgeen het eerst wordt bereikt. Dit is inclusief de prestatie van de batterij van minimaal 66% van de originele capaciteit).

De Renault ZOE opladen op het werk

Ook op kantoor wordt laden op hogere vermogens steeds vaker mogelijk. Dat betekent dat in veel gevallen thuis laden niet meer noodzakelijk is. Want dankzij het AC-laadsysteem is het nu thuis of op kantoor mogelijk om de batterij van de Renault ZOE in slechts 1 tot 2 uur op te laden (22kWh).

Profiteer van belastingvoordeel

Elektrisch rijden levert ook belastingvoordeel op. Wanneer u een auto uit de Renault Z.E.-serie koopt, profiteert u van een aantal belastingvrijstellingen. Dat kan wellicht helpen bij uw aankoopbeslissing.

Maak kennis met onze accountmanagers zakelijke markt

Aangenaam, wij zijn het Terwolde Fleetsales team. Als specialisten beschikken wij over de juiste kennis om u te adviseren over alle facetten die bij wagenparkbeheer en aanschaf komen kijken. U kunt dan denken aan speciale op- en ombouw, fiscale aspecten, de verschillende leasevormen, beheer en onderhoud van uw wagenpark, en meer. Met onze ruime ervaring schuiven wij graag bij u aan.